Geschiedenis

Begin 1985 start een groep van 5 Deldenaren met plannen voor een wereldwinkel in Delden. Er wordt aan de Raad van Kerken gevraagd om ondersteuning. Met steun van o.m. de kerken kan er in september 1985 gestart worden met de verkoop van wereldwinkelartikelen op elke vrijdagavond in de groentezaak van Subelack aan de Langestraat. Op doordeweekse dagen worden er tevens artikelen verkocht bij de dhr G. Timmerman aan het Kerkpad 10.
In oktober 1987 wordt er tijdelijke ruimte gevonden in de voormalige sigarenzaak van Vrielink aan de Langestraat 70. Maar nog geen 2 jaar later, in februari 1989, vindt er weer een verhuizing plaats, nu naar het voormalig café restaurant ‘de Engel’ aan de Langestraat 56. Dit duurt tot maart 1997, dan betrekt de wereldwinkel onze huidige locatie, het voormalige VVV-kantoor, aan de Kortestraat 2b.

Vrijwilligers

Rond de 30 personen werken met veel inzet en enthousiasme voor de Wereldwinkel Delden. Zij verzorgen de inkoop, de p.r., de presentatie van de winkel, ook bij verschillende evenementen, zoals markten. Tevens staan ze elke dag in de winkel om onze klanten van dienst te zijn. Grotere en kleine werkzaamheden dus.
Heb je interesse om ons team te versterken? Kom dan eens langs of schrijf een bericht op onze contactpagina. Afhankelijk van de tijd die je kan en wil investeren, is het mogelijk een en ander te combineren.

 Publicatie cijfers als ANBI organisatie

Cijfers 2018_2017_2016_2015