Voor gebruiksaanwijzing Dopper klik hier

Het verhaal van Dopper

Wist je dat wereldwijd slechts 1% van het plastic afval dat wij produceren wordt gerecycled? En wist je dat elke dag vrachtladingen plastic afval in onze oceanen verdwijnen? Of dat jaarlijks 1 miljoen zeevogels en 10.000 zeezoogdieren worden gedood door dit plastic? Nee? Bij Dopper weten ze dat wel. En daar willen ze wat aan doen!
Dopper heeft een duidelijke missie: een wereld waarin mensen zich bewust zijn van het milieu, waar we actief de hoeveelheid plastic afval verminderen en waar iedereen over de hele wereld toegang heeft tot veilig drinkwater
Het begin van Dopper
De grootste reden voor het bestaan van Dopper is de grote hoeveelheid plastic afval die we met z’n allen produceren. Dopper is ontstaan toen oprichter Merijn Everaarts in 2009 een documentaire zag over de plastic soep. Het viel hem op hoeveel plastic wegwerpflesjes mensen dagelijks weggooien. Hij was zo onder de indruk van deze documentaire, dat hij besloot er wat aan te doen. In 2010 schreef hij een ontwerpwedstrijd uit, op zoek naar de perfecte herbruikbare fles voor drinkwater. Ontwerper Rinke van Remortel won met zijn design: Dopper was geboren!
Missie
Dopper heeft een duidelijke missie: een wereld waarin mensen zich bewust zijn van het milieu, waar we actief de hoeveelheid single-use plastic afval verminderen en waar iedereen over de hele wereld toegang heeft tot veilig drinkwater.

Hoe wil Dopper dit bereiken?
• Door bewustwording te creëren over de impact van single-use afval. Dopper wil niet alleen bewustwording creëren, maar ook mensen inspireren om zélf een verandering in gang te zetten.

• Door de toegang tot veilig drinkwater te vergroten voor mensen over de hele wereld.

• Én door het aanbieden van een innovatieve productlijn van duurzame design flessen voor drinkwater, oftewel: de Dopper Original, de Dopper Steel en bijbehorende accessoires.

• Het flesje van Dopper is onwijs handig. Dankzij dit flesje heb je geen wegwerpflesjes meer nodig en dat scheelt veel plastic afval. Het flesje bestaat uit drie onderdelen die gemakkelijk in en uit elkaar te halen zijn. Hierdoor zijn ze gemakkelijk schoon te maken en kun je ze jaren gebruiken. Daarnaast zijn de flesjes gifvrij én bevatten de flesjes geen BPA/weekmakers (deze kunnen loslaten en in de voedselketen terecht komen). Zo kun jij met een gerust hart je flesje keer op keer weer vullen met lekker koud kraanwater. Tappen maar!

• Drink jij ook veel water, maar gebruik je daarvoor plastic wegwerpflesjes? Schaf dan nu snel een fles van Dopper aan! Hierdoor bespaar je een hoop plastic en dat niet alleen: het plastic van de flesjes van Dopper kan hergebruikt worden. Beschadigde onderdelen van de Dopper kunnen namelijk gratis teruggestuurd worden naar Dopper. Deze onderdelen worden dan gerecycled en gebruikt voor nieuwe Doppers.

• Nog een groot voordeel: als je een flesje van Dopper koopt, steun je de drinkwaterprojecten van de Dopper Foundation & Dimavi In Nepal. Zo geniet jij niet alleen van drinkwater, maar krijgen de mensen in Nepal ook drinkwater!

Maandaanbieding van augustus 2020 in de Wereldwinkel Delden. Een drinkflesje, Dopper genaamd, in verschillende kleuren voor 11,25.